для поиска точной фразы используйте кавычки, например, "юридические услуги" помощь
20 травня 2013 року співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов звернувся з відкритим листом до мера м.Сватове та депутатів міської ради м.Сватове з ініціативою щодо увічнення пам"яті видатного краянина- українського кінорежисера, сценариста, письменника Мащенка Миколи Павловича .


У листі Д.Снєгирьова до мера та депутатського корпусу м.Сватове йдеться про наступне:» Звертаюся до Вас, як до керівника та депутатів міської ради з проханням підтримати ініціативу ГІ» Права Справа» щодо увічнення пам"яті видатного українського кінорежисера Миколи Мащенка.

2 травня на 85-му році життя помер Микола Мащенко – український режисер, колишній голова Національного Союзу кінематографістів України і колишній директор кіностудії імені Довженка.

Микола Мащенко наш краянин. Народився в далекому 1929-му році в селі Мілуватка ( Сватівський район Луганська область). За свою довге і плідне життя Микола Мащенко зняв безліч картин, у тому числі , і на історичну тематику. Популярність режисеру принесли такі картини, як : «Хочу вірити», «Скрізь є небо», «Овід», «Паризька драма», «Вінчання зі смертю», «Кобзар».

У 2008-му році режисер зняв фільм «Богдан-Зиновій Хмельницький».

Звертаюся до Вас з проханням підтримати ініціативу ГІ « Права Справа» та на наступній сесії міської ради винести на голосування питання щодо увічнення пам"яті видатного українського кінорежисера М.Мащенка та перейменувати одну з вулиць міста Сватове на його честь .»

Коментуючи своє звернення до мера міста та депутатів міської ради м.Сватове Д.Снєгирьов підкреслив: «Збереження історичної пам"яті про видатного краянина М.Мащенка та гідне вшанування його пам"яті -це головна мета цієї ініціативи. Луганський край має видатні постаті ,які уславили наш край і пам"ять про яких повинна зберігтися та передаватися майбутнім поколінням.»

Прес-служба ГІ « Права Справа»