для поиска точной фразы используйте кавычки, например, "юридические услуги" помощь



"Кожна сторона робила свою справу- ми освячували Храм, проросійські сили відробляли гроші своїх замовників. Протестуючих ряджених було чоловік сорок, проти тисячі вірних (КП).

Такого ляпасу влада давно не отримувала.

Заклики божевільних про те, що вони приведуть тисячі протестувальників під стіни Храму закінчилися повним фіаско. Це була перемога духу і правди , сили переконань та віри. Я давно не бачив такої кількості радісних і світлих облич. Люди прийшли до свого Патріарха щоби засвідчити своєю присутністю той факт,

що Українська церква є реальною силою, з якою владі треба рахуватися і домовлятися.Сотні міліціонерів охороняли не Філарета, від провокацій біснуватих, вони охороняли біснуватих, як диких тварин, обгородивши їх металевим парканом щоби вони не заважали нормальним людям слухати слово свого пастиря.Коли я підійшов до міліціянтів , то почув наступне:

- Дмитре, ми не очікували, що вас буде настільки багато.

- А як ви хотіли?!. Луганськ - це українське місто".

Предстоятелю Київського Патріархату співслужили митрополити Білгородський і Обоянський Іоасаф, Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископи Донецький і Маріупольський Сергій, Житомирський і Овруцький Ізяслав, тимчасово керуючий Луганською єпархією Сумський і Охтирський Мефодій, Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископи Харківський і Богодухівський Лаврентій, Дніпропетровський і Криворізький Симеон, Слов’янський Всеволод, Конотопський Афанасій.

На прес-конференції у Луганську Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет заявив:

"Плани наші такі – зміцнити Донецьку єпархію, Луганську єпархію, Харківську єпархію, Дніпропетровську єпархію, Запорізьку єпархію – тобто східні єпархії".

Святійший Владика пояснив, за допомогою чого відбуватиметься це зміцнення:

«Ми будуємо храми, будуємо єпархіальні управління, відкрили духовну семінарію, яка забезпечуватиме духовенством ці єпархії. Так ми хочемо відродити українське духовне життя на відвічних українських територіях. Тому, що і Луганщина, і Донеччина – це українські землі. Це не російські землі! І це повинні знати всі.

Я сам звідси родом – українець з села. І у нас всі в селі говорять українською мовою – не лише тепер, а завжди так було. А раз говорять українською мовою – значить ми є українці. Це українська земля, і ніхто нехай не зазіхає на нашу українську землю», – підкреслив Патріарх Філарет.


Прес-служба Благодійного Фонду Підтримки українських ініціатив